AOC Agon AG273QCG inceleme: 1440p G-Sync ile buluştu
  • 03, آب, 2019

  • 790

AOC Agon AG273QCG inceleme: 1440p G-Sync ile buluştu

AOC’nin 165Hz yenileme hızı, 1ms yanıt süresi ve Nvidia G-Sync ile akıcı bir oyun deneyimi sunan monitörü AG273QCG’yi sizler için inceledik.

Nvidia G-Sync monitörleri zaten normal oyun monitörlerinden pahalı. AOC ise çözünürlüğü 2560 × 1440’a yükseltti ve 165Hz yenileme hızına sahip kavisli bir panel ortaya çıkardı: Agon AG273QCG.

İlk önce, kesinlikle bu monitörün tasarımını çok beğendim. Daha önce de pek çok kez dediğim gibi işin içinde kırmızı varsa benim için 1-0 öndedir.

Yüksekliği ayarlanabilir stand ve kırmızı ayak oldukça güzel duruyor. Küçük tutma sapında bile krımızı detaylar var.

Monitör, düşük profilli penguen ayak tasarımına sahip. Dirsek kısmı mat siyah plastikken, ayaklar koyu kırmızı plastikten yapılmış. Koyu kırmızı, alt çerçevedeki AGON logosu için de kullanılmış.

Ekranın kendisi 1800R eğrisine ve orta matlıkta parlama önleyici yüzeye sahip.

Kutudan çıkan tabanın standa, aletsiz bir şekilde üzerindeki vidayla kolayca takılıyor. Hem taban hem de sehpa, kırmızı ve siyah estetiği destekleyen dış plastik kaplamalara ve sağlam metal iç kısımlara sahip. Ekran kendisi yine herhangi bir alete ihtiyaç duymadan klipsle standın üzerine kilitleniyor. Yan ve üst kenarlarda neredeyse hiç plastik görünmeyecek şekilde çerçeveler var. Alt kenar daha kalın ama bu estetik açıdan kozmetik açıdan kötü durmuyor. Bu, gerçek anlamda çerçevesiz bir monitör değil, küçük panel içi sınırları var.

Orta büyüklükte bir monitör olan AOC, eğim, sola / sağa dönmenin yanı sıra yükseklik de dahil olmak üzere pek çok fiziksel ayarlama seçeneği sunuyor. Tek eksik, pivot, yani portre moduna dönme yeteneği. Bunun kavisli bir ekranda nasıl görüneceğini düşündüğünüzde bu özelliğin olmamalı mantıklı geliyor.

Standart olan 100mm x 100mm yerine 75mm x 75mm’lik duvara montaj seçeneğiniz var.

Her zaman olduğu gibi G-Sync yalnızca DisplayPort üzerinden kullanılabiliyor ki monitör size böyle bir konektör zate sunuyor. Ayrıca 1440p’de 60Hz ile sınırlı HDMI 1.4 konektörüne de sahipsiniz. DisplayPort ve HDMI kabloları kutudan birer adet çıkıyor.

Diğer bağlantı noktaları arasında, bir tanesi hızlı şarj desteğine sahip dört adet USB 3.0 , kulaklık ve mikrofon jakları yer alıyor. İki adet 2W hoparlörler monitör standartlarına göre fena değil, ancak zamanının çoğunu ekran karşısında harcayan herkes muhtemelen kişisel ses deneyiminden daha fazlasını isteyecektir.

Tüm bağlantı noktaları aşağı dönük; ekrana ve güç konektörlerine erişmede sorun yaşamadım. Çünkü bunlara çok sık erişmek gerekmiyor. Ancak USB 3.0’ların yeri erişilebilirlik açısından oldukça kötü bir yere kümelenmiş. Hem bunlar hem de 3.5mm kulaklık / mikrofon jakları yana dönük olabilirdi.

AG273QCG’de dışarıya çekilebilen kulaklık kancası da var. Bu, kesinlikle hedef kitle için faydalı bir katkı. Ancak plastik çok ucuz bir duygu olduğu için bu fiyata daha iyisi olabilirmiş.

Oyuncular için pazarlanan her ürünün neye ihtiyacı var? Evet, RGB! AG273QCG, arka tarafındaki RGB aydınlatmalı halkayla trende ayak uyduruyor.

Duvarınıza doğru bir ortam ışıltısına hazır olun. Hepsi ekran üzerinden kontrol ediliyor (OSD). Diğer çevre birimleriyle veya oyun içi etkinliklerle senkronize edilmiyor. Ancak pek çok kişinin bunu büyük bir kayıp olarak göreceğini düşünmüyorum.

Menüde gezinmek için dört yönlü joystick’i kullanabilirsiniz. Bu, ön çerçevenin alt tarafında merkezi bir konumda bulunuyor. Menü gezinmek ve seçimler pek sezgisel değil. Neyse ki, menü, görüntü ayarlarına gelindiğinde kapsamlı; parlaklık, kontrast ve RGB değerleri gibi özellikleri bulmak yeterince kolay. Monitör ayrıca, gölge kontrolüne, düşük mavi ışık ayarlarına, FPS / RTS / Racing için tümleşik oyun modu ön ayarlarına da sahip.

Performansına gelecek olursak…

Söylemeye gerek yok, 165Hz yenileme hızından yararlanmak için sağlam bir grafik kartına ihtiyacınız olacak. Bu hız için DisplayPort 1.2 girişini kullanmalısınız, HDMI 1.4 girişini kullanmak sizi normal 60Hz ile sınırlandıracak. Özellikle de 2560 × 1440 doğal çözünürlüğünde. 6GB Nvidia GeForce GTX 1070 ve AG273QCG ile Doom’da 120 fps’den çok daha yüksek performans elde ettim. Bu 1920 × 1080’deki orta kalite gerçekleşti. 1440p’de medium’da daha çok 100 fps alabilidim.

Bu arada monitör sRGB’nin yüzde 99’unu, AdobeRGB’nin ise %77’sini kapsıyor.

Ekran yırtılmasını ortadan kaldırmak olan AG273QCG’de Nvidia G-Sync desteği var. Bu oyunları kekemelikten arındırarak pürüzsüz bir şekilde oynamanıza yardımcı oluyor.

Tabii ki, Nvidia daha ucuz AMD FreeSync ekranlarında çalışmak için G-Sync standartlarını açtığından beri G-Sync ekranlar artık eskisi kadar özel değil. Yine de G-Sync uyumlu ekranlar ile olmayanlar arasında birkaç fark var.

Parlaklık da, maksimum ayarında 460cd / m2 kadar yüksek bir değere ulaştı. Bu, günlük kullanımda hiç gerekmeyeceğinizden çok daha fazlası demek. Ancak çok parlak, güneşli bir pencerenin yanında oturmanız durumunda işe yarayabilir. Yüksek parlaklık seviyesine sahip olmanın tek dezavantajı, DisplayPro’ya göre yaklaşık 0,60 cd / m2 civarında olan monitörün siyah seviyeleri üzerindeki etkisi.

Bu monitör herhangi bir parlaklık seviyesinde PWM (Sinyal Genişlik Modülasyonu) kullanmıyor. Bunun yerine, DC (Doğru Akım) modülasyonu, arka aydınlatmayı tüm parlaklık seviyelerinde karartmak için kullanılıyor. Bu nedenle, arka ışık, titremeye duyarlı veya PWM kullanımının yan etkileri konusunda endişe duyan kullanıcılar tarafından memnuniyetle karşılanacak olan “titreşimsiz” olarak kabul ediliyor.

Ayrıca 782: 1 olan kontrast oranından da büyük etkilenmedim. Karanlık sahnelerde ve gölgeli alanlarda çok fazla ayrıntı görebildiğim için bu oldukça iyi. Fakat bir süredir gamma ve kontrast ayarlarıyla uğraştıktan sonra bile, yönetebildiğim en iyisi hala bu kadar pahalı bir monitör için oldukça zorlayıcı olan 812: 1 olarak gerçekleşti.

Renk doğruluğu ve gama, bu monitör için güçlü noktalar ve burada buna dikkat edilmiş. 1.56 delta E değeri mükemmel ve maksimum sapma bile çoğundan daha düşük. Varsayılan gama ayarı ayrıca ideal bir eğriye yakın.

Ekran düzgünlüğü hem renk hem de parlaklık için uygun. Arka ışık kanaması çok yok. Ancak bazen sağ alt köşede bir miktar renk kayması olduğunu not ettim.
Görüntüler doğal bir görünüme sahip. Göreceli kontrast eksikliği hissedilebilir, ancak genel olarak hoş bir deneyim sunuyor. Parlama önleyici kaplama da iyi iş çıkarıyor.

CS: GO’da 144Hz ve 165Hz arasında çok az bir fark var. G-Sync, kare hızının 165 fps’nin altında kaldığı, ekran yırtılması ve kekemelik tamamen olmadığı durumlarda oyunlarda harika zaman geçirmenizi sağlıyor.

Bu bir G-Sync ekranı olduğundan Nvidia’nın Ultra Düşük Hareket Bulanıklığı (ULMB) teknolojisi ile de destekleniyor. Bu, göz hareketinin bir sonucu olarak algılanan hareket bulanıklığını azaltmak için eski CRT monitörlerin vuruş etkisini taklit ediyor. Ancak, yalnızca sabit yenileme hızlarında (85Hz, 100Hz veya 120Hz) çalışabiliyor. G-Sync ile birlikte kullanılamıyor. İyi haber şu ki, inanılmaz derecede iyi çalışıyor.

Sonuca bağlıyorum

Yüksek yenileme hızı ve 2560 x 1440 monitörler artık çeşitli ebatlarda ve panel tiplerinde geliyor. 27 inçlik ekran boyutu, TN panel tipi, hızlı piksel tepki süresi ve 1800R eğrisiyle Agon AG273QCG oldukça şık bir monitör. Monitörün ‘Light FX’ RGB aydınlatma çözümünün sunduğu esneklik ve yardımcı programı da beğendim. Bazı ayarlar kuşkusuz biraz titizken, kişiselleştirme düzeyi kesinlikle övgüye değer.

Statik kontrast, özellikle uygun renk kanalı ayarlarının yapılmasından sonra, belirtilen 1000: 1’in biraz altına düştü. Ancak, görüntüleme deneyimini önemli ölçüde değiştirmek için bu düşüş yeterli değil.

AOC Agon AG273QCG, özellikle oyuncular tarafından oldukça beğenilecek bir monitör. Yüksek ve değişken bir yenileme hızına sahip. 27 inç 1440p çözünülükte oyun oynamak gerçekten çok hoş. Eğrilik bu konuda başka bir bonus, genel görüntü kalitesi ise oldukça iyi. Herhangi bir oyuncunun kullanmaktan mutluluk duyacağı kaliteli bir gösterge bence.

Yine de bazı olumsuzluklar var. Örneğin, tasarımın daha iyi hale getirilebileceği birden fazla alan olduğunu düşünüyorum: VESA 100 montajı, USB bağlantı noktalarına erişmek daha kolay olabilirdi ve kaliteli kulaklık kancaları akla gelenler arasında yer alıyor. Neyse ki, bunların hepsi küçük noktalar; Agon AG273QCG birincil amacına iyi hizmet eder.

Ancak, pazar bağlamında ele alındığında, Agon AG273QCG birdenbire çok pahalı görünüyor. Örneğin, Asus ROG Swift PG278QR, aynı temel özelliklere sahip – kavisli olmasa da – ama 6 bin TL. Ancak düşük yanıt süresi ve kavisli G-Sync ekranı kombinasyonu için ödeme yapmaya istekliysen, AOC Agon AG273QCG’ye göz atabilirsiniz.

Fiyatına gelecek olursak yaklaşık 6200 TL


الكلمات المفتاحية

AOC   AG273QCG   inceleme  Agon   2560 × 1440    

شارك هذا المقال...

تابعنا...

ما هو شعورك تجاه المقال؟

AOC Agon AG273QCG inceleme: 1440p G-Sync ile buluştu post5d45ae769a737.jpg
5Stars
Best in IT Services and Web Development.